DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Cestování 2007-2012

Protože léta běží jako blázen, museli jsme sekci Cestování rozdělit na novější a starší :)

V této záložce naleznete fotografie a povídání o výletech, které jsme podnikli v letech 2007 - 2012.

2012
Dovolená 2012
Beskydy, Metylovice, 21.-28.7.2012
První společná dovolená s někým dalším - a to s rodinkou Malinských - strejdou Péťou, tetou Míšou, Anetkou a Petříkem. Rozhodně jsme nelitovali, že jsme vyrazili na dovču dohromady :) Bydleli jsme v Metylovicích u jednoho pána, který poskytuje ubytování v soukromí, stejně jako my. K dispozici jsme kromě spodního patra měli i velkou zahradu s petrogolou, pískovištěm, kuchyňkou, houpačkama, ohništěm, grilem atd. Prostě parádní vyžití i doma :) Většinu času jsme ale cestovali po Beskydech. Hned první den jsme vyrazili autem do Frýdlantu nad Ostravicí a odsud jsme jeli vláčkem do Frenštátu pdo Radhoštěm. Byla to moje uplně první jízda vlakem. Byl jsem fakt nadšenej :) Ve Frenštátě jsme si udělali procházku na náměstí a pak zpátky na vláček, kterým jsme jeli do Frýdku-Místku. Tam jsme se prošli k zámku, kde jsme si prohlídli výstavu vycpaných zvířátek a jejich mláďat. Ze zámku jsme zamířili na městskou věž, abychom se podívali na město z výšky. Z věže hurá zpátky na vlak. Měli jsme to jen tak tak. Z Frýdku-Místku jsme se vrátili do Frýdlantu nad Ostravicí a odsud jsme jeli zpátky do Metylovic autem. Druhý den jsme jeli do Rožnova pod Radhoštěm, kde jsme navštíli Valašské muzeum v přírodě - část Dřevěné městečko. Moc se nám tam líbilo a výborně tu vařili. Odpoledne jsme se projeli na Pustevny a cestou domů jsme se stavili ve Frenštátě pod Radhoštěm v lékárně a v infocentru. Další den jsme zamířili do ZOO v Ostravě, kde jsme viděli žirafu, zebru, krokodýla, hrocha, papoušky, pandu... měli tam i farmu, kde jsme viděli domácí zvířátka. Na skok jsme zajeli do Polska, vlastně nechtěně. Táta myslel, že ještě bude sjezd, ale najednou jsme byli na čtyřproudovce a nemohli jsme se otočit. V Polsku jsme to hnedka otočili zpátky, ale přesto nás zastavila hraniční kontrola a naši měli dost staženej zadek, protože my děti jsme měly mít dětské pasy a neměly jsme je. Naštěstí je po nás nechtěli. Po tomhle zážitku jsme si ještě projeli Ostravu, mrkli jsme na Vítkovické železárny nebo k vysílači Radiokomunikací. Další den jsme strávili dopoledne v Hukvaldech, výšlap a prohlídka hradu. Odpoledne jsme si zajeli prohlídnout Pustevny, ochutnali jsme kyselicu, štramberské uši a s mamkou jsme se vyškrábali do vyhlídkového altánu Cyrilka. Ve čtvrtek dopoledne opět Valašské muzeum v přírodě, tentokrát prohlídka Mlýnské doliny. Odpoledne v dešti rychlá návštěva přehrady Šance a pak prohlídka Technického muzea TATRA v Kopřivnici. Poslední den jsme dopoledne zajeli do Štramberka, kde jsme se prošli k hradu Štramberk a věži Trůba. Ze Štramberka jsme pokračovali do obce Hrčava, odkud jsme si dali tůru dlouhou 4 km na Trojmezí, kde se stýkají hranice tří států - ČR, Slovenska a Polska.
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Výletování 2012
Neratov, 20.11.2012
Již tradiční výlet do Neratova v Bartošovicích v Orlických horách do kostela Nanebevzetí Panny Marie, kde měli naši svatbu. Každý rok tam jezdí na výročí hodit penízky do kasičky a podívat se, jak pokročili v rekonstrukci kostela. Letos jsem si už hodil do kasičky penízky i já. :)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Brno, 9.-11.11.2012

Začátkem listopadu jsme vyrazili na víkendový výlet ke strejdovi Pepovi (který fotil svatbu rodičů a další rodinné fotografie). Bydleli jsme v jeho pracovním domečku v Rajhradu, který je kousek za Brnem. Skoro celou sobotu jsme výletovali. Zaměřili jsme se hlavně na starobylé centrum Brna. Viděli jsme Zelný trh, Divadlo Husa na provázku, Katedrálu sv. Petra a Pavla, do které jsme se podívali, Červený kostel, vyšlápli jsme si k hradu Špilberk, odkud je krásný výhled na Brno. Odsud jsme jeli autem mrknout se ještě na Brněnskou přehradu a hrad Veveří, který je kus za městem. Moc se nám tam líbilo a určitě se do Brna zase někdy vrátíme! :)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Muzeum stavebnice Merkur v Polici nad Metují, 20.10.2012
Cestou z Broumovských stěn jsme projížděli městem Police nad Metují, kde vyrábí stavebnici Merkur. Na náměstí je i muzeum této stavebnice. To jsme zjistili už vloni náhodně v Hradci Králové, když jsme se byli podívat na dětskou železnici u nábřeží. Chtěli jsme se tam podívat a když už byla cesta kolem, neváhali jsme. Už na schodech nás vítali první modely - velikánský železniční most, panáček na kole.. Před pokladnou bylo vystaveno několik druhů vagónků, letadla, traktory, další panáček na kole a další a další :) Koupili jsme si lístek a šli se podívat dovnitř. V několika místnostnech bylo mraky modelů - obří Eiffelova věž, větrný mlýn, letadla, auta, traktory, vláčky, robůtci... na co si člověk vzpomene. V jedné místnosti byla obří elektrická vláčkodráha, kde jezdili vláčky. Vypadaly uplně stejně jako opravdický, jen byly daleko menší. V další místnosti byl obří model města, kde také projížděl vláček. Ve městě byly věže se střílnama, mašinky, domy.. V poslední místnosti byly vystavené menší hračky a taky tu byly dva plné stoly stavebnice a všichni si tu mohli stavět :) Samozřejmě jsme si taky něco smontovali..
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Broumovské stěny, 20.10.2012
Jeden posledních teplých dní v tomto roce. Využili jsme ho a vydali se na delší výlet až k Broumovu (od nás cca hodina jízdy autem). Cestou jsme viděli náchodský zámek, nefukční větrné elektrárny v Novém Hrádku, rodný dům Aloise Jiráska v Hronově a spoustu kraviček na loukách :) Zaparkovali jsme kousek od obce Hlavňov, kde jsme nechali auto na parkovišti a pěšky šli lesem ke kapli Panny Marie Sněžné zvané Hvězda. Má totiž tvar hvězdy a na střeše svítí obří zlatá hvězda. Nakoukli jsme dovnitř a pak se šli podívat na vyhlídku, která je hned za kapličkou. Pod mostkem, který vede ke kapličce byly vidět schody, vypadalo to tam jako v pohádce :) Mrkli jsme se i tam, Vojtíšek ochotně pózoval na focení a říkal sýr :) Odsud jsme se prošli k restauraci Hvězda, kde Kamilku uchvátili štěkací psi a tak vůbec nějak byla v tranzu z tolika cizích lidí :) Podívali jsme se i do skal, ale jen kousek. Kamilka měla zrovna den "já sám", vůbec nechtěla chodit za ručičku, tak to bylo poněkud nebezpečné. Prý se sem jednou s rodičema vrátíme, ale táta to vidí asi tak až za deset let :)) Jinak je tam opravdu nádherně!
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Jedlová, kostel sv. Matouše, 19.10.2012
Maminčin svátkový den, ale také nádherný podzimní den.. Odpoledne, když tatínek dorazil z práce, jsme si udělali výlet autem ke kostelu sv. Matouše, abychom se podívali na západ slunce. Byla to parádní podívaná :)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Letiště Praha Ruzyně, 30.9.2012
Cestou z Chomutova od babičky a dědy jsme se zastavili podívat na přistávající letadla u letiště Ruzyně. Auto jsme nechali v Hostivicích a šli po cestě až drátěném plotu, za který už se nesmí. Letadla nám přeletala nad hlavami. Zrovna jsme měli štěstí, že létalo jedno letadlo za druhým. Byl to super zážitek pro všechny :)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
Krušné hory (Rusová, Mědník, Přísečnická přehrada, Boží Dar), 28.9.2012
V rámci návštěvy u babičky a dědy v Chomutově jsme i trochu výletovali. Vyrazili jsme do vesničky Boží Dar, která je kousek do německých hranic. Zajímavá je ale tím, že v ní má Ježíšek poštovní schránky a právě sem mohou všechny děti posílat svoje vánoční přádníčka :) Cestou jsme se zastavili podívat se v Rusové na vesnici větrných elektráren, viděli jsme Mědník s kapličkou, Přísečnickou přehradu, Loučnou pod Klínovcem, zastavili jsme se na Klínovci u vysílače a konečná zastávka byla v Božím Daru, kde jsme nechali auto na parkovišti a šli se projít. Došli jsme až do TIC, kde je dřevěná socha Ježíška, Ježíškova schránka nebo obrázek Ježíškovy dílny, do které se dá strčit hlavička. Vypadáte pak jako skřítek :)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
Hradec Králové, 12.8.2012
Tento výlet byl překvapením pro tatínka. Maminka mu napovídala, že v Hradci Králové na letišti je akce, na které si můžete prohlédnout letadla :) Trochu mu bylo divný, že s náma jede i babička s dědou, říkal si, že babičku tohle asi zrovna nezajímá. Jeho podezření vyvrcholilo, když jsme jeli po areálu a na cedulích všechno mizelo, zůstávala jen směrovka na tandemový seskok :)) Do poslední chvíle teda nevěděl, že půjde skákat :) Pak byl ale rád, protože by nad tím dopředu moc přemýšlel a to maminka nechtěla :) V kanceláři se převlékl do speciálního obleku, dostal školení, rozloučil se s náma a ještě s dalšími pány naskočil do letadla. Chvíli na to už jsme koukali, jak mizí v dálce a pak se objevil vysoko na námi. Vyletěli až nad mraky! Skákal ze 3100 m a padal rychlostí 190 km/h. Když odletěl, ptal jsem se maminky, jestli letěl k moři :) Po přistání jsem se zase přivítali, babička s dědou jeli do Chomutova a my k nábřeží, kde je v provozu o letních prázdninách dětská železnice. Stihli jsme poslední jízdu, dal jsem s taťkou dva okruhy :)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 

Masarykova chata, 27.8.2012

Další výlet k Masarykovo chatě. Krásně jsme se oba vyběhali. S Kamilkou už je velká sranda! :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
Deštné v Orlických horách, Dříš, 9.7.2012
Samostatná procházka mamí+Kamí (já byl ve školce, táta v práci). Holky se prošly od nás kolem kostela částí Dříš, křížovou cestou až k dřevěné kapli Panny Marie. Odpoledne jsme si tam zajeli autem společně na džusík a pro pizzu /do hotelu Panorama, kterej je hned vedle/. Kousek za kaplí je v lese pramen, ale k němu jsme tentokrát nešli. Třeba někdy příště ;)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Uhřínov pod Deštnou, Skanzen Villa Nova, 8.5.2012
Státní svátek Den osvobození jsme vnímali jako den, kdy je taťka v týdnu doma. Krásné počasí a volno jsme využili ke strávení času pohromadě. Udělali jsme si výlet do nedalekého Uhřínova pod Deštnou (cca 10 km), kde se nachází skanzen Villa Nova - odborně řečeno Centrum experimentální archeologie a regionálních dějin :) Je tu k vidění několik domečků, které jsou postavené stejně jako ve 13. století - např. roubená polozemnice, bylinková zahrádka, kovářská pec, chlév, stodola atd. Žijí zde kozičky a ovečky, některé jsou mazlivé,  jak jsem se osmělil a jednu si pohladil :) Když jsem byl u toho hlazení, pohladil jsem si i stromeček :) V lesíku jsme se stavili u malého jezírka, proběhli se po pampeliškové louce a pomalu jeli domů na obídek.
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Studený vrch, 28.4.2012
V rámci akce "Čarodějné putování v Deštném v Orlických horách" jezdila výjimečně sedačková lanovka, i když už není sníh, a tak jsme toho využili a kromě tatínka jsme prvně jeli lanovkou nahoru ze stanice Valachovka (667 m n.m.) na Studený vrch (874 m n.m.). Tam jsme si udělali piknik a kochali se pohledem na Dříš, Sedloňovský vrch, naše Deštné a v dálce Krkonoše. Cestou dolů jsme zahlédli i Masarykovu chatu. Protože jsme tak trochu VIP v našem lyžařském středisku, mohli jsme se na sedačkách houpat, samozřejmě když zrovna stály. :) Moc se mi to líbilo.
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Hradec Králové, 21.3.2012

První jarní výlet po dlouhé zimě. Maximálně jsem si užili sluníčka a teplíčka. Kamilka tento šla poprvé venku po svých :) Prošli jsme se kolem Labe po Tylově nábřeží, na druhé straně řeky jsem viděli Eliščino nábřezí s její sochou, Muzeum Východních Čech, Pražský most a Tyršův most. Z dálky, naproti Smetanovo nábřeží jsme zahlídli historickou památku - secesní most přes Piletický potok. Nakrmili jsme labutě a kačenky loupáčkama a pak jsem si šli zablbnout do parku u náměstí 5. května, který je hned kousíček u řeky. Jednou jsme tu jezdili na mimi vláčkách, vedou tu koleje, ale místo vláčků jsme tu našli mini model Eiffelovy věže ze stavebnice Merkur.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
 
Masarykova chata, 28.1.2012
Jednoho mrazivého ale slunečného odpoledne jsme se opět vydali k Masarykově chatě. My děti jely na sáňkách, Kamilka v autosedačce, která na nich byla přidělaná. Dojeli jsme nahoru, s tátou pak jeli přes louku dolů a všichni jsme měli dost. :) Tvářičky rudý, očíčka uslzený ze sluníčka.. těšili jsme se do tepla ;) Ale podívaná to byla nádherná - jako v Mrazíkovi ;)
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 

 

 

2011

Dovolená 2011

České Středohoří, Libochovany, 27.8.-3.9.2011

Dovolená, kterou pro mě a taťku nachystala mamka jako dárek k našim narozeninám. Bydleli jsme na zámku v Libochovanech, kde jsme měli k dispozici stylový apartmán, terasu, velikou zahradu i s houpačkou. Na zámku jsme se ale moc nezdržovali, pořád jsme někde výletili, protože nám parádně vyšlo počasí. Libochovany leží nedaleko Ústí nad Labem a Litoměřic. V neděli dopoledne jsme se jeli podívat do Velkých Žernosek, kde je přívoz a loděnice. Udělali jsme si tam procházku kolem Labe, mrkli se na vinici a cestou domů se vyškrábali na zříceninu hradu Kamýk. Odpoledne se k nám přidali Babánkovi, se kterýma jsme se sešli u rozhledny Varhošť. Společně jsme na ní vylezli a pak jsme jeli do Ústí nad Labem, kde jsme jeli kabinkovou lanovkou z OC Fórum na Větruši, odkud je báječnej výhled na město i řeku. V OC se mi nejvíc líbily jezdící schody a prosklený výtahy. Druhý den jsme se jeli podívat do Litoměřic, kde jsme si udělali procházku po náměstí, koupili si zmrzku, knížku o zvířátkách a stavili se v restauraci na obídek. Odpoledne jsme se jeli projet k vysílači na Bukové hoře. Další den jsme vyrazili ráno do přístavu v Žalhosticích, odsud jsme jeli do Litoměřic na Mostnou horu, kde jsme zůstali na vynikající oběd. Po obědě jsme to vzali projížďkou přes Lovosice do Terezína, kde jsi si udělali prochajdu až na hřbitov a koukali jsme na opevnění. Cestou domů jsme se stavili u Labe a u Masarykových zdymadel, která ale byla kvůli opravě uzavřená pro pěší turisty. Další den jsem ráno dostal dárečky k narozeninám a po rozbalovačce jsme se jeli podívat na hrad Hazmburk, ale protože jsme usnuli, nahoru jsme nešli. Vzali jsme to objížďkou kolem hradů Košťálov, Skalka, Ostrý.. kolem Milešovky přes Chabařovice do Ústí nad Labem, kde jsem si dali oběd a pak jsme celé odpoledne strávili v ZOOlogické zahradě. Tam jsme jeli vláčkem, koukali na zvířátka (nejvíc se mi líbily opice), jezdil jsem v autíčku, hladil si kozičky a koukali jsme na cvičení lachtana Morise. Další den jsme se podívali na hrad Krupka, na Komáří vížku a po obědě jsme jeli opět na Větruši, kde jsme tentokrát vyšplhali do věže a pak jsme se šli podívat do zrcadlového bludiště, přírodního labyrintu a pohrál jsem si na tamějším hřišti. Navečer jsme se šli ještě projít kolem Labe k Masarykovým zdymadlů, která už byla otevřená a měli jsme i štěstí na to, že zrovna jimi projížděla nákladní loď. Bedlivě jsme sledovali, jak vypouští plavební kanál, otevírají dveře, vjíždí loď, zavírají se dveře, napouští voda, otevírají se jiné obří dveře a loď jede dál. Den před odjezdem jsme navštívili město Úštěk, místní hladomornu, kde jsme omrkli mučící nástroje a vyrazili si vlastnoručně pamětní minci, zastavili jsme se na zámku v Ploskovicích, odpoledne trochu dávali do kupy věci a až do večera jsme byli na dětském hřišti v Libochovanech. V sobotu ráno jsme se vypakovali a jeli do Stvolínek, kam mamka jezdila s dětma na tábor. Jelikož jsme ale spinkali, plánovanou procházku ke Koňskému rybníku a Smrtce jsme zrušili a pokračovali dál do Doks k Máchovu jezeru. K němu jsem si udělali hezkou procházku a pak už přes Mladou Boleslav, Hradec Králové a Dobrušku k nám do Orliček.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Krkonoše, Malá Úpa, 27.-31.7.2011

Naše první dovolená ve čtyřech. Vyrazili jsme do Krkonoš, bydleli jsme v Malé Úpě. Cestovali jsme po Čechách i po Polsku. V Polsku jsme navštívili město Kowary, ve kterém nás zaujal Park miniatur, kde jsou zmenšeniny majáků a nejvýznamnějších domů ve městě. Na Sněžku z polské strany jsme se podívali z města Karpacz, o kterém jsme se domnívali, že bude malé a kde nic tu nic. Bylo to jedno z největších turistických centrem poblíž hranic. Jeden hotel vedle druhého, všechno krásně upravené a čisté. Udělali jsme si v něm procházku a také výšlap k dominance města - kostelu Wang, který sem byl přestěhován z Norska. Ochutnali jsme tamější výborný kozí sýr a koupili si polštářek s ovečkou z pravé ovčí vlny. Jeden den jsme se jeli podívat na vodní nádrž Bukówka nedaleko Lubawky a navštívili jsme nákupní centrum v Jelenie Góre. Na české straně Krkonoš jsme projeli Horní a Dolní Malou Úpu, Pec pod Sněžkou, Jánské Lázně, Špindlerův Mlýn, Hronov, Vrchlabí apod. Kabinkovou lanovkou jsme z Jánských Lázní vyjeli na Černou Horu, odkud byl parádní výhled na okolí. Výlet na Sněžku jsme kvůli sedačkové lanovce nechali na později, až budeme větší. Ve Špindlerově Mlýně jsme se zastavili u vodní nádrže Labská. Zážitky jsem měl i s pejskem Kipem, který hlídal naší chatu, užil jsem si houpačky a klouzačku u ní, naučil jsem se říkat "kohout", napsal jsem svůj první pohled v životě, zachránili jsme s mamkou motýlka ... určitě toho bylo ještě víc. wink

 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

 

Výletování 2011

Rozhledny na Dolní Hedeči a Suchý vrch - 28.9.2011

Původně jsme měli na mířeno na Vrchmezí, ale protože jsme usnuly, jeli naši dál a když jsme se probudili, byli jsme v Králíkách a měli namířeno na dvě rozhledny. První byla nad obcí Dolní Hedeč v části Val. Z ní jsme měli krásný výhled na poutní klášter na Kopečku, na Nízký Jeseník, Hrubý Jeseník, Rychlebské hory, polské Bystřické hory a viděli jsme i kousek hor Orlických. Odtud jsme jeli na rozhlednu Suchý vrch, kde jsme si koupili i magnetku na ledničku. Tam byl rozhled na Bukovou horu, Mladkovské sedlo, Nízký Jeseník a opět naše Orličky. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Ivanské jezero u Rychnova nad Kněžnou - 22.9.2011

Podruhé letos u Ivanského jezera u Rychnova nad Kněžnou. Tentokrát s Maliňákama, poprvé 10.8.2011 s Grusovýma. Tenkrát ale moc nevyšlo počasí a mamce se vybily baterky, tak tu fotky nemáme. Procházka je asi celkem 4 km dlouhá. Jde se po asflatce, takže se tam dá krásně jezdit i s kočárkem. Okolo jsou všude lesy, cestu klikatí řeka, viděli jsme tu černého čápa a u jezera sedí vodník a hlídá vodu! Naučil jsem se tu slovo "vodopád".

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Masarykova chata - 14.9.2011

Další výšlap k Masarykové chatě. Tentokrát jsem si to vyšlápl až nahoru úplně sám. Docela tam foukalo, tak se Kamilka zakuklila v kočárku, my ostatní docela vymrzli. Jak zapadlo sluníčko, nebylo ani deset stupňů.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Frymburk, Nový Hrádek - 20.8.2011

Frymburk je nejzachovalejší zřícenina hradu v našem okolí. Bývá otevřená návštěvníkům jen jednou za rok a protože jsme to vloni prošvihli, vydali jsme se tam letos znovu.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Šediviny - 23.7.2011

Šediviny jsou částí obce Kounov, vzdálené od nás asi 6 km. Dominantou místa je zvláštní kostelík z roku 1871, ke kterému jsme si udělali výlet. Užíval jsem si tu hlavně běhání. Kamilce se v klokance u maminky taky moc líbilo.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

S Kačenkou po stopách sklářů - Orlické Záhoří, Lasówka, Bedřichovka, Masarykova chata, Srub Karolína - 5.6.2011

Po stopách sklářů je soutěž pro děti, ve které se musí navštívit několik míst, kde kdysi byli sklárny, opsat si kód z tabule, zapsat je do tabulky a za všechny kódy dostanete dvě skleněné pamětní mince. Jednu za Orlické Záhoří a druhou za Deštné v Orlických horách. Skoro ke všem místům se dalo dojet autem, takže to byl výlet přesně pro nás. Dojeli jsme do Orlického Záhoří, kde jsme se stavili u kostela, mrkli na hřbitov, a pak jsme pokračovali dále k chatě Bedřichovka a delší procházkou k pěšímu přechodu s Polskem Lasówka. Tohle bylo zaručeně nejkouzelnější místo ze všech! Cestou směrem k Masarykově chatě byla ještě jedna zastávka v lese, pak teda Masaryčka, srub Karolína a poslední zastávka u Muzea sportů v Deštném, které jsme si nechali na procházku na další den.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Masarykova chata - 16.4.2011

Tentokrát poprvé u Masarykovy chaty ve čtyřech. Já šel poprvé nahoru pěšky. Byla hrozná kosa, i když krásně svítilo sluníčko.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

 

 

2010

Dovolená 2010 - Děpoltice (Šumava), 7.-14.8.2010

Naše první společná dovolená ve třech - vlastně tedy ve čtyřech, protože Kamilka byla v té době už tři měsíce u maminky v bříšku. Bydleli jsme v malé vesničce jménem Děpoltice a měli jsme pro sebe celý dům. Odkaz na ubytování tady http://www.sumavanet.cz/apartmanyprenet/.  K domu patřil i krytý bazén, posezení a ohromná zahrada. Nikde ani živáčka, to bylo přesně pro nás. Já jsem se samozřejmě hnedka pustil do průzkumu linky a všech šuplíků. Trochu jsme vybalili a vyrazili jsme do vedlejší obce na setkání s mamčinou spolužačkou z VŠ, její dcerou Barunou a přítelem Otou. Tam jsem ochutnal svojí první palačinku, pohráli jsme si v dětském koutku, dali si džusík a jeli jsme se společně podívat k Nýrské přehradě. Bohužel ale začalo pršet, tak jsme tam moc dlouho nepobyli. Druhý den jsme se jeli podívat na vodní hrad Švihov, já jsem usnul tak, že jsem ho vůbec neviděl. Dále jsme viděli zámek v Dešenicích, projeli jsme okolí Nýrska a jeli jsme až do Německa. Jeden den jsme si udělali výlet do Německa přes Železnou Rudu, kde jsme si vyšlápli na rozhlednu jménem Hindenburgkanzel. V Klatovech jsem se podívali do městských katakomb, kde byli mrtvolky lidí ve skleněných rakví. Ble. Vyšlápli jsme si i 226 schodů na Černou věž a ta nás odměnila nádherným výhledem na Klatovy a okolí. Další den jsem si zajeli prohlédnout veliký a zachovalý hrad Klenová. A abysme jen necestovali, zašli jsme si jedno odpoledne na houby a udělali si k večeři smaženici. Tu já jsem teda nejedl, protože mi ještě v tu dobu nebyl ani jeden rok. Další den jsem se podívali do města Sušice, kde jsem si dali výborné bagetky a mamka mi tam našla nový zoubek. Cestou zpátky jsme se vyšplhali na rozhlednu Svatobor, ze které je krásný výhled právě na Sušici. Do odjezdu do Chomutova k babičce a dědovi jsme ještě zvládli vidět zámek v Petrovicích, objet celé Lipno, podívat se na řeku Vydru z Antýglu, navštívit město Domažlice, mamčinu spolužačku ze ZŠ v Blížejově, kde jsem si pohrál s její dcerou Evičkou. V sobotu večer hlásili přívalové deště, tak jsme vyrazili do Chomutova, kam jsme měli jet až druhý den. Po cestě jsme je ale stejně potkali, ale ve zdraví jsme dojeli. Poslední den jsem jeli do Orasína, kde jsme si s babičkou a dědou zašli na houby. Houbaření máme moc rádi. Poprvé jsme tam tenkrát viděli mého bratránka Jiříka. No a večer konečně směr Orlické hory.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Prodloužený víkend v Jeseníkách - Ramzová, 15.-17.10.2010

Protože v zimě pro změnu cestují lidé k nám, udělali jsme si společný poslední prodloužený víkend v Jeseníkách. Mělo být poslední dny babí léto, ale nakonec vše bylo jinak a skoro celou dobu pršelo. Nám to ale moc nevadilo a i tak jsme si tam našli vyžití. Bydleli jsme v Ramzové v tomto penzionu http://www.apartmany-ramzova.cz/ . Hned jak jsme přijeli, pustil jsem se do prohlídky linky a všech šuplíků. I když to venku nebylo moc na výletování, jeli jsme se podívat po okolí a přes Lipová-lázně do Jeseníku. Ten jsme si prohlédli a směrovka nás navedla na krásnou přírodní vyhlídku Čertovy kameny. Druhý den jsme navštívili jeskyně Na Pomezí, které jsou největším jeskynním systémem v České republice vzniklým rozpouštěním mramoru, tj. krystalického vápence.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Výletování 2010

Hradec Králové, obří akvárium - 21.11.2010

V ošklivém počasí jsme se vydali na výlet do Hradce Králové do obřího akvária. Je to největší sladkovodní akviárium v Evropě. Viděli jsme tam spoustu rybiče i tropických, které u nás normálně nežijí a taky velikánskou želvu, rejnoka nebo skelety nejrůznějších ryb. Do akvária se dá dívat z mostku zeshora nebo zespodu a ryby vám pak plují nad hlavou. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Procházka k bývalému lomu u Deštného v Orlických horách - 9.10.2010

Už jednou jsem tu byl ještě u maminky v bříšku a tenkrát nás tu fotil strejda Pepa Brynda. Teď jsme si udělali pěknou podzimní procházku do přírody. Mě se ale moc ťapat nechtělo, v klokance jsem taky dlouho nevydržel a před cílem se mi chtělo spinkat, tak jsme to otočili a jeli domů. :) Jinak je tam skála a když se vyjde lesem na vršek, je krásně vidět do kraje.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Liberec - svatba Grusových - 11.9.2010

Všichni tři poprvé v Liberci, předtím jsme ho viděli z Ještědu, ale to já byl bříšku. :) Jeli jsme tam na svatbu tety Markéty a strejdy Martina. Brali se v obří nádherné radnici, která byla moc krásná i vevnitř. Já i ostatní děti jsme do obřadu povídaly. :) Na oslavě jsem si dal svíčkovou a koukal na ještěra, kterýho tam měli v akváriu.

imageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Frymburk - 1.8.2010

Poprvé u Frymburku - největší zřícenině v našem okolí. Kamilka se nesla u maminky v bříšku a já jí při focení sednul na domeček. :)) Dovnitř jsme se nedostali, zjistili jsme, že je hrad otevřený jen jednou ročně a to jsme letos prošvihli.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 
 
 
 
 
Dobřany - 27.6.2010
Tak tento výlet byl celkem akční zážitek. Nejdřív jsme šli lesní cestou, pak cestou necestou podle tátova orientačního smyslu a našli jsme z hradu jen zbytek jedný zídky, jinak se všude válelo spíš kamení a terén byl na zlomení nohy. :) Ale dříve to byl opravdu velikánský hrad.
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Nové Město na Moravě - 12.-13.6.2010

První setkání s brněnskou prababičkou,  tetou Kájou, strejdou Ondrou, dědou Kovaříkem a malinkou Justýnkou, tátovo čerstvě narozenou sestřenku.  Za rodinkou jsme se vydali do Nového Města na Moravě, kde teta Kája s rodinou bydlí. První den jsem tetě prošmejdil byt, naši mě museli pořád hlídat, prošli jsme se k rybníku, na vyhlídku a stavili se v restauraci. Já byl ale nějaký nervózní (asi z vedra). K večeru se přihnala velká bouřka, tak hnedka bylo lépe. Na spinkání mi Justýnka půjčila svojí postýlku. Nakonec jsem spinkal docela dobře, mamča z toho měla obavy. Ráno jsme se šli projít po městě, zhoupnul jsem se u kostela na hřišti, vyzkoušel jsem i klouzačku. Mrkli jsme se do parku, na náměstí a před obědem jsme vyrazili domů. Kamilka už byla v této době u mamky v bříšku dva týdny, ještě jsme to ale jistě nevěděli, jen měla tušení. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Masarykova chata - 8.6.2010

Jedno krásné odpoledne u Masarykovy chaty - koukali jsme na kytičky, lezl jsem po trávě, mordoval mamku i taťku, ochutnával travičku.. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Dobruška - 6.6.2010

Město Dobruška je od nás vzdálené cca 20 km a je rodištěm Františka Ladislava Heka (Jiráskova F.L.Věka). Jeho dům je nedaleko náměstí a je vidět z městské věže, na kterou jsme se vydali. Taky se zde narodil známý malíř František Kupka, jehož prvotní obrazy jsou vidět právě dole pod věží v prostorách radnice. Mě ale spíš zajímali holubi na věži než celá historie města. :) Cestou domů jsme si udělali malou zastávku u kostela sv. Ducha, který je kousíček od Dobrušky.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Vodní nádrž Rozkoš, Nové Město nad Metují - 8.5.2010

Tentokrát jsme si udělali výlet k vodní nádrži jménem Rozkoš, kterou přezdívají "Východočeské moře". Je totiž velká víc jak tisíc hektarů, od nás vzdálená necelých 40 km. Měli jsme co dělat, abysme se k vodě dostali, je totiž obehnaná kempama a do těch jsme nechtěli. Nakonec jsme byli úspěšní a chvíli jsme koukali na rybáře, jak loví ryby. Cestou domů jsme se zastavili na malém letišti u Nového Města nad Metují, kde jsme si prohlídli různý typy letadel a dokonce jsme viděli, jak jedno startuje a odlétá.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Zemská brána - 1.5.2010

Výlet s tetou Bárou a Nikolkou, která je mladší jen o tři dny, než jsem já :) Sáhnul jsem si na vodičku, mech i větvičky. Oběma se nám tam líbilo, ale na takový terén jsme ještě mrňousové. Vždyť je nám teprve osm měsíců :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Pastviny, Tyršova rozhledna v Žamberku, Bartošovice v Orl. horách, Masaryčka - 25.4.2010

Další výletování po Orlických horách. Projeli jsme je skoro až na konec (směr Jeseníky), kde je vodní nádrž Pastviny. Cesta tam je dlouhá cca 40 km. Stavili jsme se přímo na hrázi, na kterou byl zvědavej hlavně táta, mě nejvíc zaujal projíždějící traktor. :) Cestou domů jsme ještě zastavili v Žamberku u Tyršovy rozhledny, která byla ale zrovna zavřená. Další dvě kratší zastávky jsme si udělali v Bartošovicích v Orlických horách a u Masarykovy chaty.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Jedlová, procházka ke kostelu sv. Matouše - 24.4.2010

Krásného jarního počasí jsme chtěli využít k pobytu v přírodě, tak jsme se šli projít k cca 2 km vzdálenému kostelu sv. Matouše na Dříši, kde je hned vedle diecézní středisko mládeže Vesmír. Tam bydlí otec Tomáš, který oddával mamku s taťkou. Mysleli jsme, že se za ním stavíme, ale byl někde na cestách. Na louce kousek od kostela jsme si roztáhli deku a mamka si představovala, jak se budeme válet a sosat sluníčko, jenže já byl pořád u kraje deky a za každou cenu jsem chtěl ochutnávat místní travičku nejlépe i s hlínou. :)) Ani sváča, kterou mi s sebou vzala, mě tolik nezajímala. :) Tak jsme to za chvilku zabalili a procházkou šli zase zpátky domů.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2009

Dovolená 2009 - Lázně Bělohrad (oblast Podzvičínsko a Český Ráj), 12.-17.7.2009

Tuto dovolenou jsem celou strávil u maminky v bříšku. I přes to, že táhla takový náklad, jsme procestovali celé Podzvičínsko a část Českého Ráje. Bydleli jsme na doporučení tety Šárky v penzionu Sarmo http://www.sarmo.cz/ nedaleko náměstí. Přímo v městečku jsme se podívali do krásného parku, kde je památník K.V.Raise, starý zámek a kašna a k místním kostelu Všech svatých, u  kterého je i hřbitov. Na okraji městečka se nám líbil rybník Pardoubek, ke kterýmu táta ani nechtěl jet - kvůli tomu jménu, protože se jmenuje podobně jako jeden jeho neoblíbený politik. Kousek nad městečkem je vyhlídka v Bišičkách s kostelíkem, tam jsme si zajeli autem a měli jsme tamější krajinu jako na dlani. Samozřejmě jsme i výletovali. Jeden den jsme se podívali do ZOO ve Dvoře Králové, kde jsme viděli slony, žirafy, opice, safari a spoustu dalšího. Odpoledne jsme se zastavili u hradu Pecka a od něj jsme v dálce viděli vysílače. Táta předpokládal, že tam bude i rozhledna, tak jsme se k tomu místu projeli a našli jsme nejvyšší bod - Zvičinu (671 m n.m.). Stál tam kostelík a chata, která ale byla v tu dobu zavřená. Další cesta nás zavedla k pohádkové vodní přehradě Les Království. Krásnější jsme zatím nikde neviděli. Další den jsme se jeli podívat k hradu Trosky, ale protože mamka už byla v pokročilém stádiu (narodil jsem se za šest týdnů), výstup na něj si naši rozmysleli. V dálce taťka uviděl Ještěd, tak jsme se jeli podívat na něj. Cesta vedla až k němu nahoru, což jsme všichni uvítali. Rozhled na Liberec a České Středohoří nám opravdu vyšel báječně! Cestou zpátky jsme si prohlédli zámek Hrubá Skála a pískovcové skály v Českém Ráji. Další den jsem si udělali výlet do pohádkového města Jičín, odkud pochází Rumcajz, Manka a Cipísek. Mají tam jejich hospůdku a různé další atrakce. Tam jsme si dali zmrzlinu u zámku, který je přímo na náměstí (to zrovna rekonstruovali), na výlez na věž se mamka díky vedru vůbec necítila. Udělali jsme si ale po městě pěknou procházku, která určitě stála za to. Navštívili jsme také Hořice, kde jsme si koupili jejich typické trubičky, vyjeli si na vyhlídku -  Masarykova věž, odkud by bylo vidět až k nám na Orlické hory, ale začalo zrovna pršet. Dále jsme ještě viděli hrad Kost, kousek od něj zámek Humprecht, zámek Dětenice, kde si táta pokecal se pštrosama a poslední výlet jsme si udělali do Nové Paky, kde je Muzeum a klenotnice drahých kamenů. Koupili jsme si dam na památku jeden kámen a slona, kterej má uvnitř bříška malé slůně. Vybral ho taťka a říkal, že je to jako mamka a já. Už jsme se nemohli dočkat domova, tak jsme si dovču zkrátili a místo osmnáctého dopoledne jsme jeli domů už sedmnáctého odpoledne. Cestou jsme se ještě stavili podívat na hospital Kuks. Obrovská stavba.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

 

Výletování 2009

Olešnice v Orlických horách, Nový Hrádek, Deštné v Orlických horách - 29.11.2009

První výlet po našich horách, co jsem byl na světě. Spíš to byla jen menší projížďka autem. Podívali jsme se do Nového Hrádku na nefungující větrné elektrárny, zastavili jsme se u kostela v Olešnici v Orlických horách a kousek od našeho domu u kostela sv. Máří Magdaleny v Deštném v Orlických horách.


 

 

Zemská brána - 30.8.2009 - poslední den u maminky v bříšku!

Ještě den před mým narozením jezdili naši po horách, protože bylo opravdu krásně a věděli, že až budu "venku", budou mít jiné starosti. Jeli jsme přes Uhřínov pod Deštnou, Kačerov, Bartošovice - tam jsme si udělali procházku v Zemské bráně. Cestou domů jsme byli ještě naposledy letos na houbách kousek od Masarykovy chaty a večer si pochutnali na řízečkách. :)


imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Zámek Doudleby, hrad a zámek Potštejn, rozhledna a tvrz Dobrošov - 8.5.2009

Tentokrát jsme nejprve vyrazili do Potštejna, kde je rozsáhlá zřícenina hradu a zámek. Od nás cesta trvala přes půl hodiny a ujeli jsme něco málo přes 30 km. K hradu vedla pěkná cesta, koně po ní ale měli zákaz chodit. :) Pokochali jsme se výhledem z hradeb, odpočinuli si a pokračovali dál k zámku. Z Potštejna je to jen 5 minut do Doudleb nad Orlicí, kde je krásnej zámek. Natáčela se tu dokonce část filmu Bathory. Prošli jsme se zahradou, prohlédli si nádvoří a jeli se podívat ještě o dalších 50 km dál do Dobrošova, kde je Jiráskova chata s rohlednou a kousek od ní vojenská pevnost.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Kunětická hora - 26.4.2009

Výlet se strejdou Péťou a tetou Týnou na hrad na Kunětické hoře u Pardubic. Já se nesl hezky v bříšku, mamča mě dotáhla až nahoru. ;) Výhled nim moc, ale i tak to stálo za to. Hlavně jsme se pak stavili v Pardubicích v Mekáči. :))

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Chomutov - 30.3.-4.4.2009

Tato návštěva Chomutova byla velikou událostí, protože já společně s maminkou jsme odsvědčili svatbu tetě Báře a strejdovi Lubošovi, kteří tou dobu čekali Nikolku. Ta se narodila pouhé tři dny po mě. Se strejdou Jirkou jsme si udělali výlet po Krušných horách. Stavili jsme se u rybníka Šaftajk u Boleboře, u kostela v Kálku, odkud je to už jen skok do Německa a s taťkovi mamka ukázala Nechranickou přehradu - on je zatíženej na přehrady (mamka na hrady).

imageimageimageimage

 

 

Masarykova chata - 22.1.2009

Masarykova chata - tentokrát pohled na mraky v údolí po dní při západu slunce.

imageimageimage

 

 

 

Studený vrch - 9.1.2009

Poprvé jsem jel na skútru! Mamka se tedy málem pozvracela, ale výhled stál určitě za to. Fotky se tenkrát tak líbily dědovi Prouzovi, že jsme je dali na webové stránky skicentra a nějaké zdobí i kanceláře firmy. ;)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Procházka ke kostelu sv. Matouše v Jedlové - 2.1.2009

Druhý den, který u nás trávil strejda Pepa, jsme se prošli tentokrát i s taťkou ke kostelu sv. Matouše na Dříši. Zima byla příšerná, ale brali to statečně. Mě tedy bylo pěkně teplíčko a nečas venku mi vůbec nevadil. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Masarykova chata - 1.1.2009

Procházka k Masaryčce se strejdou Pepou na Nový rok. Já byl ještě strašně miniaturní, byly mi teprve asi tři týdny. Maminka se prošla se mnou a strejdou až nahoru, na skok přešli i do Polska. Na všem byla obrovská námraza a ačkoliv bývá od chaty krásný výhled na všechny strany, ten den byla i mlha a nebylo vidět vůbec nikam. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

 

2008

Dovolená 2008

Svatební cesta našich - Slovensko, Stará Ĺubovňa, 1.-7.9.2008

Pro svatební cestu zvolila maminka Slovenko, kde jako dítě několikrát byla. S tatínkem bydleli v menším městečku Stará Ĺubovňa, nedaleko hradu Ĺubovňa. I zde maminka byla (asi v patnácti letech). Tak moc se jí tu líbílo, že se sem chtěla po letech zase podívat. Hnedka druhý den se tedy vydali společně prohlédnout si Ĺubovňanský hrad, který je velký a dosti opečovávaný. Z věže viděli krásně celé městečko a dohlédli až do Polska, které odsud kousek. Pod hradem se nachází Ĺubovňanský skazen, ve kterém je starý dřevěný kostel z roku 1833. Baští ho červotoči a když si v něm sednete do lavice, je to slyšet všude okolo. Dále je tu několik dřevěných domů, které přibližují, jak dříve lidé žili, jak pracovali atd. Moc pěkná podívaná. U skanzenu se stavili na slovenských pirožkách se slaninkou. Ve městě Stará Ĺubovňa je také moderní kostel. Dosti zvláštní stavba. Na první pohled vůbec není poznat, že se jedná o kostel a tím, že je na okraji panelákového sídliště, to celkově působí tak nějak zvláštně. Samozřejmě si udělali výlet i do Polska (jak jinak, mamku takhle oblast hodně zajímá). Projeli vesničkou Hraničné, kde je také krásný dřevěný kostel a pak už jen kousek a byli na hraničním přechodu. Tedy bývalém - po vstupu do EU se zde jezdí volně. V městečku Piwniczna Zdrój jim přeběhlo přes cestu stádo srn. Sice na okraji městečka, ale stále v zabydlené části. Z dálky zahlédli hrad a cestou zpátky se stavili v Glebokie, okouknout tamější kostel s hvědicovou střechou. Za celý pobyt nafotili několik zvláštních kostelů. Další den se vypravili přes městečko Spiššká Belá do Vysokých Tater. Ve Spišské Belé se stavili u Bílé věže a na slovenských haluškách s brynzou a pak už hurá koukat na velehory. Počasí vyšlo opravdu nádherně, takže bylo vidět daleko, všude kvetly kytičky, krásná krajina... Dojeli až do Tatranské Lomnice, kde se chtěli je podívat lanovkou na Štrbské pleso, ale bylo beznadějně vyprodáno, tak si objednali lístky dopředu. Místo toho se zašli podívat ke Štrbskému plesu, kde taťka povozil maminku na lodičce a pak se prošli k lyžařskému skoku, který je nad plesem. Cestou zpátky se stavili v Belianské jaskyni. Ta se mamce kdysi líbila, teď je ale moc nenadchla. Byla přecpaná turistama a ve srovnání s jeskyní Na Pomezí v Jeseníku, ani tak zvláštní. Další den se vydali do hraniční obce Červený Kláštor, kde provozují proslulé "člunkovanie", ale do toho naši nešli. Projeli se dále do Polska k hradu Niedzica, kde je i ohromná vodní nádrž. Cestou ještě zamávali hradu Czorsztyn. Další den se vydali k největšímu dochovalému hradu v Evropě - Špišskému hradu. Dovnitř ale nešli, protože prohlídka byla možná jen s průvodcem a trvala hrozně dlouho. Hrad je ale opravdu obrovský a krásný. Přeposlední den opět jejich cestování vedlo do Vysokých Tater. Nejdříve různě zastavovali u potůčků a vyhlídek, pak vyjeli lanovkou ke Skalnatému plesu (1751 m n.m.), kde je i observatoř. Tam si to v klidu prohlédli a nakonec se konečně dostali lanovkou na Lomnický štít (2634 m n.m.). Akorát se ale zatáhli mraky, takže nejdřív byli jen ponoření v oblacích. Fučel tam vítr a zima byla jako na Sibiři, i když dole panovalo léto. Na štěstí se ale za chvíli vyčasilo a měli krásný výhled na hory okolo sebe. Vidět byla i polská část Tater, Tatranská Lomnice atd. Poslední zastávka na Slovensku byla obec Raková, ve které se narodila maminky babička.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Výletování 2008

Orlické Záhoří (Maminky pracovní) - 18.10.2008

Pracovní zastávka v Orlickém Záhoří u rybníka, kde z dotací vybudovali žabí výlez a rybí přechod. ;)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Velká Deštná - 28.9.2008

První výšlap maminky v doprovodu tatínka na Velkou Deštnou, která je nejvyšším vrcholem Orlických hor. Autem dojeli k Masarykově chatě a od ní šli pěšky k rozhledně na Velké Deštné. Cestou si užili výhled např. na Orlické Záhoří, Masarykovu chatu, viděli chlupatou housenku a spoustu dalších zajímavých věcí. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Broumovsko - 1.-2.8.2008

Maminka pracovní cesta směrem na Broumovsko. První den prohlídka benediktinského kláštera sv. Václava, klášterního kostela sv. Vojtěcha a hřbitovního kostela Panny Marie v Broumově, druhý den kostel v Martínkovicích a Broumovské stěny s kamennou kaplí Hvězda.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Zdobnice - 26.7.2008

Delší projížďka po horách, tentokrát směrem ke Zdobnici, která je vzdálená 11 km. Zastavili se v Čertově dole, u řeky Zdobnice a cestou domů i v Říčkách v Orlických horách.

imageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Dříš, kostel sv. Matouše - 27.6.2008

Maminka poprvé u kostela sv. Matouše na Dříši. Tentokrát měli naši nevšední zážitek s poštolkou, která vletěla do kostela a mamka s taťkou jí chtěli zachránit. Když tam zmateně lítala a neuměla vyletět oknem ani dveřma ven, vzala jí mamča do ruky a vypustila venku. Bylo to ještě mládě a bez maminky by tam určitě umřelo. Ten den večer si naši vzali domů nového člena rodiny - koťátko Lili.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Špičák - bývalý kamenolom - 10.6.2008

Prochajda k bývalému kamenolomu na Špičáku, kde je krásný výhled směrem k Olešnici v Orlických horách. Později jsme se sem ještě několikrát vrátili.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Studený vrch - 9.6.2008

Mamka s taťkou tentokrát na Studeném vrchu ale za krásného teplého počasí. Sjezdovka byla místo sněhu pokrytá spoustou kytiček a vidět bylo až na Sněžku. Počkali si i na západ slunce.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Praha, Ruzyně - 10.5.2008

Tatínek má velkou zálibu v letadlech, tak využili cestu z Chomutova kolem letiště v Ruzyni a stavili se tam, aby se podívali z blízka na největší české letiště.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Orasín, Jirkovská přehrada - 9.5.2008

Další návštěva chomutovské rodinky strávená v Orasíně. Zachycena také procházka k Jirkovské přehradě, která je od Orasína asi cca 2,5 km daleko.

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Vyhlídka nad Deštným - 6.5.2008

Taťka s miminkou si udělali výlet k vyhlídce na Deštným. Jde se tam pěšky cca 2 kilometry do kopce od kostela směrem ke strejdovi Köhlerovi a nahoru kolem penzionu Veba. Asi z poloviny cesty je krásný výhled na naší vesničku, v lese je pak vidět několik řopíků. Z vyhlídky je dobré viditelnosti vidět třeba vodní nádrž Rozhoš - východočeské moře.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Neratov, Bartošovice v Orlických horách, Orlické Záhoří, Bedřichovka, Lasówka, Anenský vrch (Maminčiny pracovní) - 29.4.2008

Mamčino cestování po horách spojené s plánovaným projektem na opravu lávek v pohraničí a výstavbou rozhledny na Anenském vrchu. Fota jsou z Bartošovic v Orlických horách, kostela v Neratově v Bartošovických horách, jsou zde zachyceny hraniční přechody Bedřichovka-Lasówka, Bartošovice v Orl. horách a v Orlickém Záhoří a poslední část je z Anenského vrchu.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Neratov - 26.4.2008

Pracovně se maminka dostala téměř náhodou do kostela v Neratově v Bartošovicích v Orlických horách a první co jí tam napadlo, byla myšlenka, že tady by se jednou chtěla vdávat. Natolik jí tohle místo učarovalo, že sem vzala tatínka, aby se na to podíval. A opravdu se tady za necelé čtyři měsíce vzali. ;)

imageimageimageimageimageimage

 

 

 

Skuhrov nad Bělou, Nový Hrádek, Uhřínov pod Deštnou - 30.3.2008

Při této projížďce autem - první po společné zimě strávené v Orlických horách - se jeli naši podívat na zříceninu hradu Skuhrov, kde je i dřevěná rozhledna, ze které je výhled na městečko Skuhrov nad Bělou. Domů jeli obklikou přes Nový Hrádek a Uhřínov pod Deštnou.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Výsluní, Horní Halže, Měděnec - 22.3.2008

Další návštěva chomutovské rodinky spojená i s výletováním. Tentokrát mamča vzala taťku do Horní Halže, kde měla kdysi dávno chatu její babička a jako děti na ní jezdili, cestou se stavili u kostela ve Výsluní a u Měděnce, kde jako dítě několikrát byla. Měděnec stojí na hůrce Mědník a je to kaplička. Jako malá tam kdysi maminka ztratila svetr svojí babičky. :)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

Masarykova chata - 7.3.2008

Jeden z krásných západů u Masarykovy chaty.

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

2007

Dovolená 2007 

Řecko, Chalkidiki, Nea Vrasna, 25.8-5.9.2007

Na této dovolené byla maminka sama bez tatínka, protože spolu v tu dobu byli jen krátkou chvíli a už jí měla zaplacenou dávno dopředu. Byla tam společně s kamarádkama z vysoké, jeli tam oslavit promoci (2.7.2007). Mamka bydlela v apartmánu v Nea Vrasně přímo u moře. Během pobytu v Řecku si prošli pěšky Nea Vrasnu - městečko není moc velké, k vidění tam kromě nejrůznějších krámků, restaurací a nádherné pláže moc není. K dispozici měli ale i auto, takže si udělali 2x výlet do vedlejšího městečka Stavros. Jednou večer obhlídnout krámky a nadlábnout se, podruhé na poslední večeři v Řecku. Mamka si udělala také výlet autobusem přes Thessaloniki, Larisu a Trikolu k nejznámějším klášterům, které jsou umístěny na pískovcových skalách - Meteory. Cestou zpátky navštívila nedalekou matufakturu na výrobu ikon a dalších výrobků - váziček, obrázků, křížků atd. Jedna projížďka autem vedla na Olympiádu, kde jsou skutečně nádherné pláže a výhled ze skal na Nea Vrasnu. Jelikož tam byli začátkem září, kdy pro místní končí sezóna, mohli si užít naprosto prázdnou pláž! V té době, kdy tam mamka byla, propukl obrovský požár v Athénách, který poničil Řekům spoustu cenných památek.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Výletování 2007

Masarykova chata - 16.11.2007

Taťka vzal maminku podruhé k Masarykově chatě na Šerlichu. Několik dní předtím pořád chumelilo a bylo šedivo, tak jí chtěl předvést, že zima může být někdy i krásná...

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Krušné hory - Hora sv. Kateřiny, Hasištejn - 15.-16.9.2007

Maminka vzala představit tatínka svému bratrovi a babičce (její rodiče už ho viděli v srpnu) a při té příležitosti mu ukázala něco málo z jejího okolí v Krušných horách. Byli se podívat na hraničním přechodě s Německem na Hoře sv. Kateřiny, kde je i kamenná rozhledna s výhledem na Zwikau a zajeli si do Místa prohlédnout zříceninu hradu Hasištejn.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
 

 

 

 

 

Administrace WebSnadno | Tvorba webových stránek na WebSnadno  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek